KU: Tätä "Suomen tulisin pizza" sisältää
Pizza Time -yrittäjä Atakan Kara saattaa hyvinkin pitää kädessään Suomen tulisinta pizzakastiketta. Anton Soinne
UUTISET
5/29/20241 min lukea


Yrittäjä Atakan Kara kertoo Keski-Uusimaalle, että pizzassa käytetyssä chilikastikkeessa 80 prosenttia on tuoretta chiliä. Karan mukaan kyseessä on Carolina Reaper, joka on aiemmin ollut maailman tulisin chili.
Chilien tulisuutta mittaavalla Scovillen asteikolla Caroline Reaper asettuu 1 500 000–2 500 000:n lämpöyksikön välille. Perinteisessä tabasco-kastikkeessa käytetty tabasco–pippuri asettautuu Scovillen asteikolla 30 000–50 000 :n lämpöyksikön välille.
Muita kastikkeen ainesosia Kara ei Keski-Uusimaalle paljasta. Aiemmin Tiktokiin julkaistuissa videoissa on kuitenkin kerrottu, että ravintolan tulisimpia soosseja on maustettu myös habanero-tabascolla sekä Poppamiehen Trinidad Scorpion ja Fire Demon -kastikkeilla. Kokonaisuutta laimennettiin tomaattisella pizzakastikkeella.